Interaktive spot

Erhvervsskolen

Armbånd

 

En af Saras veninder deler billeder af sig selv på Instagram. Håret sidder perfekt. Tøjet ser nyt ud og matcher de farverige perlesmykker. Solbrillerne er sidste nye skrig. Billederne får da også en masse ”likes” fra vennerne og bliver delt og delt. De ligner næsten reklamefotos.

Sara er hos en veninde. Hun har armbånd med, som hun har sagt ja til at tage billeder af og dele med sine egne venner på Instagram og Snapchat. Det kan der vel ikke være noget galt i?

Hvad søger du på?

Har du undret dig over, hvorfor du får særlige reklametilbud eller forslag til at besøge særlige hjemmesider, når du er på internettet? Og har du tænkt over, hvem der sender dig tilbuddene? Er der mon nogen, der følger med i, hvad du søger på internettet, når du bruger dine apps eller poster et billede på Instagram? Tobias og Kristian sidder hos Tobias og surfer på internettet.

Bloggeren

 

Skjult reklame findes mange steder på forskellige medier. De kan ses hos bloggere og Youtubere, i artikler eller i nyhedsbreve. På Facebook, Instagram eller Snapchat kan man se opslag, hvor det er meget svært at bestemme, om det er en reklame eller ej. Måske har du set kendte mennesker fortælle om en creme i et nyhedsbrev eller i en video. Cremen, de fortæller om, er videnskabeligt testet og virker helt fantastisk, lover de. Nikolaj er blogger og er ved at lave et indslag til sin blog.

Sandt eller falsk

Kan du stole på, at det, du læser eller ser, er rigtigt? Nogle mener, at falske nyheder, der bliver spredt på internettet og andre steder, kan ændre vigtige ting i vores verden. Hvordan kan du sikre dig, at du ikke selv kommer til at dele nyheder, som er usande? Viktor og Peter er midt i lektielæsningen, da en ret stor nyhed er blevet delt på Facebook.