Interaktive spots

Mellemtrinnet

Sandt eller falsk

Armbånd

Hvad søger du på?

Hvornår kan du stole på, at det, du hører, læser eller ser, er rigtigt? Nogle mener, at falske nyheder, der bliver spredt på internettet og andre steder, kan ændre verdenen. Olivia og Asta læser ofte nyheder på nettet om alt muligt forskelligt. Men nogen gange er historierne måske lidt for utrolige til at være sande.

En af Saras veninder deler billeder af sig selv på Instagram. Håret sidder perfekt. Tøjet ser nyt ud og matcher de farverige perlesmykker. Solbrillerne er sidste nye skrig. Billederne får da også en masse ”likes” fra vennerne og bliver delt og delt. De ligner næsten reklamefotos. Sara er hos en veninde. Hun har armbånd med, som hun har sagt ja til at tage billeder af og dele med sine egne venner på Instagram og Snapchat. Det kan der vel ikke være noget galt i?

Har du undret dig over, hvorfor du får særlige reklametilbud eller forslag til at besøge særlige hjemmesider, når du er på internettet? Og har du tænkt over, hvem der sender dig tilbuddene? Er der mon nogen, der følger med i, hvad du søger på internettet, når du bruger dine apps eller poster et billede på Instagram? Tobias og Kristian sidder hos Tobias og surfer på internettet.